Wertheim - Szentendre Nemzetközi Kapcsolatainak Egyesülete

Kapcsolatainak Egyesülete
Szentendrei Nemzetközi
Szentendrei Nemzetközi
Kapcsolatainak Egyesülete
Szentendrei Nemzetközi
Kapcsolatainak Egyesülete
SZNKE
Szentendrei Nemzetközi
Kapcsolatainak Egyesülete
Tartalomhoz ugrás

Wertheim város „Pro Urbe bronz” kitüntetését kapta Kállay Péter

A testvérvárosi kapcsolatok ápolásában nyújtott kimagasló tevékenységéért Wertheim város főpolgármestere, Stefan Mikulicz  „Pro Urbe bronz” kitüntetést adományozott Kállay Péternek, Szentendre város egykori polgármesterének.  A kitüntetés átadására a Wertheim- Szentendre közti testvérvárosi kapcsolatok fennállásának 25., jubileumi évfordulójának a díszvacsoráján került sor a városháza Árkádos termében.
Kállay - mondta Mikulicz a méltatásban
felejthetetlen érdemek szerzett a Wertheimmel, majd később a Huntingdon és Godmanchesterrel és Salon de Provanceval való kapcsolatok kialakításában, sikerült neki a város képviselőit meggyőzni, hogy létesítsenek ezen városokkal is testvérvárosi kapcsolatokat, és hogy ápolják is azokat.
Kállay részt vett többek között az ifjúsági és sportfesztiválok szervezésében, és kiváló német nyelvtudásával mindig a wertheimiek segítségére volt
hangsúlyozta Mikulicz. Kállay, aki 1994-1998-ig volt Szentendre polgármestere több, mint 20-szor volt Wertheimben és számos ismeretségre tett szert.
A főpolgármester díszoklevelet nyújtott át a Szentendrei Nemzetközi Kapcsolatok Szövetsége leköszönő elnökének, Nyitrai Zsuzsának, és méltatta elévülhetetlen érdemeit a testvérvárosi kapcsolatok szolgálatában. Nyitrai Zsuzsa országos szinten is felelőse volt egy olyan rendezvénysorozatnak, ahol évente egyszer egész Európából összejönnek azok a városok, melyeknek európai testvérvárosuk van.
A főpolgármester köszöntötte az SzNKE  új elnökét, Jolanda Willemset.
Szombaton, mikor a szentendrei polgármester, dr. Dietz Ferenc megérkezik, a város neki is átad egy díszoklevelet. A polgármester - hangsúlyozta Mikulicz - nagy támogatója a testvérvárosi kapcsolatoknak, sőt vezetése alatt egy új hivatali részleget is létrehoztak a partnerkapcsolatok támogatására.

Fränkische Nachrichten, 2014. május 31.

Fordította:  Csigéné Várnay Judit


Vissza a tartalomhoz