Huntingdon - Szentendre Nemzetközi Kapcsolatainak Egyesülete

Kapcsolatainak Egyesülete
Szentendrei Nemzetközi
Szentendrei Nemzetközi
Kapcsolatainak Egyesülete
Szentendrei Nemzetközi
Kapcsolatainak Egyesülete
SZNKE
Szentendrei Nemzetközi
Kapcsolatainak Egyesülete
Tartalomhoz ugrás

Hantingdonban jártunk!

Idén ünnepelte Huntingdon/ Godmanchester és Salon-de-Provence testvérvárosi kapcsolatának 40 éves évfordulóját. Ezen városokkal Szentendre is testvérvárosi kapcsolatokat ápol, ezért két fő képviseletében (Jolanda Willemse és Piedl Regina) városunk is részt vett az erre az évfordulóra rendezett ünnepségen Huntingdonban. Meghívást kapott továbbá Wertheimi testvérvárosunk is.
Angol barátaink egy hosszú hétvége keretében, jobbnál jobb programokat szervezve várták az országok delegáltjait. A három napos ünnepséget faültetés nyitotta meg, ami az egyesületek képviselőinek, valamint Huntingdon polgármesterének jelenlétében zajlott. Az elültetett fa Huntingdon és Salon-de-Provence 40 éves kapcsolatát, valamint a jövőbeli további együttműködést, az egymás kultúrája iránti tiszteletet és szeretetet szimbolizálja. A faültetés után egy közeli madár park meglátogatására nyílt lehetőségünk. A napot a huntingdoni városházán rendezett díszünnepség zárta, melynek során a testvérvárosi egyesületek képviselői Malcolm Lyons, Mauricette Roussel, Lucy Weber és Jolanda Willemse beszédet tartottak. Beszédükben hangsúlyozták a testvérvárosi kapcsolatok jelentőségét, a fiatal generációk fontosságát, baráti kapcsolatok létrejöttét és egymás kultúrájának megismerését.
A szeptemberben Wertheimben megrendezésre kerülő Ifjúsági kulturális fesztivál is ezt a célt szolgálja, amelyen Szentendre 12 gimnazista fiatallal képviselteti magát.
Másnap kirándulni indultunk Cambridgebe ahol betekintést nyerhettünk a város egyetemének életébe. A nap végén egy igazi angol pub-ba voltunk hivatalosak, ahol egy ünnepélyes vacsorával zárult a jubileumi évforduló. Az együtt töltött hosszú hétvégi jó hangulatot, a tipikus angol időjárás sem tudta elrontani.
Ez a találkozás ismét bizonyította a testvérvárosi kapcsolatok ápolásának jelentőségét. Méltón mutatva a jövő generációja számára is azt az értéket, amit képviselünk.Piedl Regina
Szentendre Nemzetközi Kapcsolatainak Egyesülete


Vissza a tartalomhoz